Skicka blommor

Vad ska jag beställa?

En sista hälsning till den avlidne sker som regel genom att vid begravningsceremonin och/eller vid gravsättningen överlämna en blomsteruppsats. Formen kan vara en krans, ett hjärta eller något annat blomsterarrangemang som förses med ett kort eller ett vackert band som textas med några passande hälsningsord. Band finns i många olika passande färger. 

En sista blomsterhälsning är lämplig vare sig man är närmast anhörig eller en god vän. Är man många, t.ex. grannar eller arbetskamrater, är det vanligt att går samman om en gemensam krans. Alla blomsterhälsningarna blir tillsammans en vacker inramning runt kistan med den avlidne under ceremonin.


Krans
Blomsterkransar finns i olika utföranden och olika storlekar. Du hittar många vackra förslag här hos Euroflorist. Kransen är den traditionella formen på ett blomsterarrangemang vid begravningar.


Sorgbuketter och sorgdekorationer
Som ett alternativ till kransen kan man välja en sorgdekoration. Den kan vara stående, liggande och i olika former, som ett hjärta, ett kors eller bindas som en bukett. Här finns det stora möjligheter att välja något personligt och unikt. Med passande band blir en sorgbukett ett vackert inslag under ceremonin.


Handbukett
Även om man hedrar den bortgångne med en krans eller något annat sorgarrangemang har man oftast en handbukett att lägga på eller vid kistan eller i graven när man går fram för att ta ett personligt farväl av den avlidne.